Koudgeperste brok
Geplaatst: 01-05-2012 22:50
Dag allemaal,
Izar krijgt nu al enige tijd KVV, maar af en toe ook nog zijn vorig merk van brokken (4 avonden in de week). Ik merk dat de brok niet ideaal combineert in het voedingsschema. Maar ik wil het ook niet volledig schrappen.
Ik ben dus op zoek naar een nieuwe brok, en had graag jullie idee over onderstaande samenstellingen. Ik ga de merken niet vermelden om de discussie zo open mogelijk te houden.
Brok 1:
Samenstelling:
kipvleesmeel (26 %), volkorenrijst, zalmmeel (6 %), aardappelen, rapzaadolie koudgeperst, zeealgen, alfalfa, rijstzemelen, bieten, specerijkruiden, peren, appels, eigeelmeel, kummel, lijnzaadolie, johannisbrood, steenaarde, kiezelgoer, Yucca Schidigera, bosbessen, sporenelementen, vitamines
Toegevoegde stoffen:
vitamine A (11.800 IE/kg), vitamine D3 (1.180 IE/kg), vitamine E (230 mg/kg), vitamine B1 (4,4 mg/kg), vitamine C (175 mg/kg), vitamine B2 (8,6 mg/kg), vitamine B6 (5,2 mcg/kg), vitamine B12 (53 mcg/kg), biotine (255 mcg/kg), foliumzuur (0,44 mg/kg), niacine (27 mg/kg), pantotheenzuur (9,8 mg/kg), cholincholoride (1.560 mg/kg)
Sporenelementen:
zink als zinkoxide (75 mg/kg), ijzer als ijzer-(II)-sulfaat, monohydraat (245 mg/kg), mangaan als mangaan-(II)-sulfaat, monohydraat (59 mg), koper als koper-(II)-oxide (14 mg/kg)
Analytische bestanddelen:
calcium 1.2 %
ruwe as 8.4 %
ruw eiwit 23.0 %
magnesium 0.09 %
vocht 10.0 %
fosfor 0.9 %
ruwe vezel 6.5 %
ruw vet 10.0 %
Brok 2:
Cereals / Getreide / Céréales/Granen, Meat and meat derivatives / Fleisch und tierische Nebenerzeugnisse / Viande et sous-produits d‘ origine animale/ Vlees en dierlijke bijproducten, Derivatives of vegetable origin / Pflanzliche Nebenerzeugnisse / Sous-produits d’origine végétale/Plantaardige bijprodukten, Oils and fats / Öle und Fette / Huiles et graisses/Oliën en vetten, Minerals / Mineralstoffe / Mineraux/Mineralen
Analytical constituents: / Analytische Bestandteile: / Tables d‘ analyses/Analytische bestanddelen:
Crude protein / Rohprotein / Protéines brutes/Eiwit 25.0 %
Crude oils and fats / Rohöle und -Fette /Lipides brutes/ Vet 14.0 %
Crude fibre / Rohfaser / Fibres brutes/Celstof
2.0 %
Crude ash / Rohasche /Cendres brutes/ As 7.5 %
Calcium / Kalzium / Calcium/Calcium 1.2 %
Phosphorus / Phosphor /Phosphore/ Fosfor 0.8 %
FEED ADDITIVES PER KG: / FUTTERMITTELZUSATZSTOFFE PRO KG: /ADDITIFS PRO KG
TOEVOEGINGSMIDDELEN PER KG:
nutritional additives: / ernährungsphysiologische Zusatzstoffe: /Additifs nutrionnels/ Nutritionele toevoegingsmiddelen:
E672 Vitamin A / E672 Vitamine A 18000 IU / IE, E671 Vitamin D3 / E671 Vitamine D3 1800 IU / IE,Vitamine E (alfa-tocopherol acetate) / Vitamin E (alpha-Tocopherol-Acetat) / Vitamine E (alfa-tocopherol acetaat) 75 IU / IE, E4 (cupric (II) sulphate) / E4 (Kupfer (II) sulfat) / E4 (koper) 5.0 mg, E6(zinc sulphate) / E6 (Zinksulfat) / E6 (zink) 65.0 mg, E1 (ferrous sulphate) / E1 (Eisensulfat) / E1(ijzer) 50.0 mg, E5 (manganous(II)oxide) / E5 (Mangan (II) oxid) / E5 (mangaan) 35.0 mg, E3(cobaltous carbonate) / E3 (Kobaltcarbonat) / E3 (kobalt carbonaat) 0.5 mg, E2 (calcium iodate) / E2(Kalziumjodat) / E2 (jodium) 1.5 mg
Preservatives and antioxidants / Konzervierungsmittel und Antioxidantien / Conserveermiddelen en
antioxidanten.
Brok 3:
Vlees en dierlijke producten (rundvlees en hemoglobine poeder), mais, tarwe, rijst (alle drie voorgekookt), vetten en oliën (rundervet, sojaolie,zonnebloemolie, lijnzaadolie (koudgeperst)), biergist, lecithine, inuline, mineralen, vitaminen en sporenelementen.
Analyse:
Ruw eiwit: 24,0%
Ruw vet: 14,0%
Ruwe celstof: 2,0%
Ruwe as: max. 6%
Vocht: 8,0%
Calcium(Ca): 1,0%
Fosfor(P): 0,8%
Kalium(K): 0,6%
Natrium(Na): max. 0,2%
Magnesium(Mg): 1450 mg/kg
Nutritioneletoevoegingsmiddelen per kg:
E672 Vitamine A (retinol): 12500 IE
E671 Vitamine D3 (25-hydroxycholecalciferol): 1.250 mg
Vitamine E: 100 mg
Vitamine K: 3 mg
Vitamine B1 (thiamine): 12,5 mg
E101 Vitamine B-2 (riboflavine): 12 mg
Niacine: 50 mg
Vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride): 7,3 mg
Vitamine B12 (cobalamine): 0,05 mg
Vitamine C (ascorbinezuur): 100 mg
Pantotheenzuur (vit. B5): 52 mg
Biotine (vit. H): 0,23 mg
Folinezuur (vit. B9): 9 mg
Inositol: 300 mg
Choline-Chloride: 2 mg
E5 Mangaan (mangaan(II)oxide/-sulfaat): 28 mg
E4 Koper ( Koper(II)sulfaat/- Chelaat): 8 mg
E6 Zink (Zinksulfaat/-Chelaat): 60 mg
3b8.10 Selenium (organische vorm CNCM 1-3060): 0,2 mg
Jodium (kaliumjodide): 0,8 mg
E3 Cobalt(II)sulfaat (heptahydraat): 2 mg
Brok 4:
Samenstelling
Gevogeltevleesmeel (27% in de droge massa), volkoren maïsmeel (geëxtrudeerd, 13%), volkorenrijstmeel (geëxtrudeerd, 13%), wildpenspoeder (5%), rijstkiemen, botmeel, maïskiemen, aardpeerpoeder, bietenpoeder, vispoeder (5%), lijnzaadolie, raapzaadolie (beide koud geperst), fruit-poeder (uit: Sint-Jansbrood, ananas, papaja, banaan, West-Indische kersen, appel, peer, bosbessen, mango, framboos), aromatische kruiden, eigeelpoeder, zalmolie, algenpoeder, spoorelementen en vitaminen. Alle vaste ingrediënten zijn gemalen tot meel. Daardoor wordt de biologische beschikbaarheid van de natuurlijke producten, het mengen en de vitale stof door een koude drukpers techniek optimaal verbeterd.
Additieven:
vitamine A (10.500 IE/kg), vitamine D3 (1050 IE/kg), vitamine E (200 mg/kg), vitamine B1 (3,5 mg/kg), vitamine B2 (7 mg/kg), vitamine B6 (4,2 mg/kg), vitamine B12 (42 mcg/kg), biotine (210 mcg/kg), foliumzuur (0,35 mg/kg), niacine (21 mg/kg), vitamine C (140 mg/kg), panthotheenzuur (7 mg/kg), choline-chloride (1050 mg/kg), ijzer (200 mg/kg), cobalt (1 mg/kg), mangaan (48 mg/kg), seleen (0,25 mg/kg), koper (10 mg/kg), zink (65 mg/kg), jodium (1,6 mg/kg)
Analytische bestanddelen:
natrium 0.39 %
ruw vet 10.5 %
calcium 1.3 %
kalium 0.69 %
ruwe vezel 3.3 %
magnesium 0.18 %
vocht 11.0 %
fosfor 1.0 %
ruwe as 7.0 %
ruw eiwit 25%
Ziezo, hopelijk kunnen jullie mij wat advies geven.
Oja, weet iemand ook of het kwaad kan dat er koper in de voeding zit?
Izar krijgt nu al enige tijd KVV, maar af en toe ook nog zijn vorig merk van brokken (4 avonden in de week). Ik merk dat de brok niet ideaal combineert in het voedingsschema. Maar ik wil het ook niet volledig schrappen.
Ik ben dus op zoek naar een nieuwe brok, en had graag jullie idee over onderstaande samenstellingen. Ik ga de merken niet vermelden om de discussie zo open mogelijk te houden.
Brok 1:
Samenstelling:
kipvleesmeel (26 %), volkorenrijst, zalmmeel (6 %), aardappelen, rapzaadolie koudgeperst, zeealgen, alfalfa, rijstzemelen, bieten, specerijkruiden, peren, appels, eigeelmeel, kummel, lijnzaadolie, johannisbrood, steenaarde, kiezelgoer, Yucca Schidigera, bosbessen, sporenelementen, vitamines
Toegevoegde stoffen:
vitamine A (11.800 IE/kg), vitamine D3 (1.180 IE/kg), vitamine E (230 mg/kg), vitamine B1 (4,4 mg/kg), vitamine C (175 mg/kg), vitamine B2 (8,6 mg/kg), vitamine B6 (5,2 mcg/kg), vitamine B12 (53 mcg/kg), biotine (255 mcg/kg), foliumzuur (0,44 mg/kg), niacine (27 mg/kg), pantotheenzuur (9,8 mg/kg), cholincholoride (1.560 mg/kg)
Sporenelementen:
zink als zinkoxide (75 mg/kg), ijzer als ijzer-(II)-sulfaat, monohydraat (245 mg/kg), mangaan als mangaan-(II)-sulfaat, monohydraat (59 mg), koper als koper-(II)-oxide (14 mg/kg)
Analytische bestanddelen:
calcium 1.2 %
ruwe as 8.4 %
ruw eiwit 23.0 %
magnesium 0.09 %
vocht 10.0 %
fosfor 0.9 %
ruwe vezel 6.5 %
ruw vet 10.0 %
Brok 2:
Cereals / Getreide / Céréales/Granen, Meat and meat derivatives / Fleisch und tierische Nebenerzeugnisse / Viande et sous-produits d‘ origine animale/ Vlees en dierlijke bijproducten, Derivatives of vegetable origin / Pflanzliche Nebenerzeugnisse / Sous-produits d’origine végétale/Plantaardige bijprodukten, Oils and fats / Öle und Fette / Huiles et graisses/Oliën en vetten, Minerals / Mineralstoffe / Mineraux/Mineralen
Analytical constituents: / Analytische Bestandteile: / Tables d‘ analyses/Analytische bestanddelen:
Crude protein / Rohprotein / Protéines brutes/Eiwit 25.0 %
Crude oils and fats / Rohöle und -Fette /Lipides brutes/ Vet 14.0 %
Crude fibre / Rohfaser / Fibres brutes/Celstof
2.0 %
Crude ash / Rohasche /Cendres brutes/ As 7.5 %
Calcium / Kalzium / Calcium/Calcium 1.2 %
Phosphorus / Phosphor /Phosphore/ Fosfor 0.8 %
FEED ADDITIVES PER KG: / FUTTERMITTELZUSATZSTOFFE PRO KG: /ADDITIFS PRO KG
TOEVOEGINGSMIDDELEN PER KG:
nutritional additives: / ernährungsphysiologische Zusatzstoffe: /Additifs nutrionnels/ Nutritionele toevoegingsmiddelen:
E672 Vitamin A / E672 Vitamine A 18000 IU / IE, E671 Vitamin D3 / E671 Vitamine D3 1800 IU / IE,Vitamine E (alfa-tocopherol acetate) / Vitamin E (alpha-Tocopherol-Acetat) / Vitamine E (alfa-tocopherol acetaat) 75 IU / IE, E4 (cupric (II) sulphate) / E4 (Kupfer (II) sulfat) / E4 (koper) 5.0 mg, E6(zinc sulphate) / E6 (Zinksulfat) / E6 (zink) 65.0 mg, E1 (ferrous sulphate) / E1 (Eisensulfat) / E1(ijzer) 50.0 mg, E5 (manganous(II)oxide) / E5 (Mangan (II) oxid) / E5 (mangaan) 35.0 mg, E3(cobaltous carbonate) / E3 (Kobaltcarbonat) / E3 (kobalt carbonaat) 0.5 mg, E2 (calcium iodate) / E2(Kalziumjodat) / E2 (jodium) 1.5 mg
Preservatives and antioxidants / Konzervierungsmittel und Antioxidantien / Conserveermiddelen en
antioxidanten.
Brok 3:
Vlees en dierlijke producten (rundvlees en hemoglobine poeder), mais, tarwe, rijst (alle drie voorgekookt), vetten en oliën (rundervet, sojaolie,zonnebloemolie, lijnzaadolie (koudgeperst)), biergist, lecithine, inuline, mineralen, vitaminen en sporenelementen.
Analyse:
Ruw eiwit: 24,0%
Ruw vet: 14,0%
Ruwe celstof: 2,0%
Ruwe as: max. 6%
Vocht: 8,0%
Calcium(Ca): 1,0%
Fosfor(P): 0,8%
Kalium(K): 0,6%
Natrium(Na): max. 0,2%
Magnesium(Mg): 1450 mg/kg
Nutritioneletoevoegingsmiddelen per kg:
E672 Vitamine A (retinol): 12500 IE
E671 Vitamine D3 (25-hydroxycholecalciferol): 1.250 mg
Vitamine E: 100 mg
Vitamine K: 3 mg
Vitamine B1 (thiamine): 12,5 mg
E101 Vitamine B-2 (riboflavine): 12 mg
Niacine: 50 mg
Vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride): 7,3 mg
Vitamine B12 (cobalamine): 0,05 mg
Vitamine C (ascorbinezuur): 100 mg
Pantotheenzuur (vit. B5): 52 mg
Biotine (vit. H): 0,23 mg
Folinezuur (vit. B9): 9 mg
Inositol: 300 mg
Choline-Chloride: 2 mg
E5 Mangaan (mangaan(II)oxide/-sulfaat): 28 mg
E4 Koper ( Koper(II)sulfaat/- Chelaat): 8 mg
E6 Zink (Zinksulfaat/-Chelaat): 60 mg
3b8.10 Selenium (organische vorm CNCM 1-3060): 0,2 mg
Jodium (kaliumjodide): 0,8 mg
E3 Cobalt(II)sulfaat (heptahydraat): 2 mg
Brok 4:
Samenstelling
Gevogeltevleesmeel (27% in de droge massa), volkoren maïsmeel (geëxtrudeerd, 13%), volkorenrijstmeel (geëxtrudeerd, 13%), wildpenspoeder (5%), rijstkiemen, botmeel, maïskiemen, aardpeerpoeder, bietenpoeder, vispoeder (5%), lijnzaadolie, raapzaadolie (beide koud geperst), fruit-poeder (uit: Sint-Jansbrood, ananas, papaja, banaan, West-Indische kersen, appel, peer, bosbessen, mango, framboos), aromatische kruiden, eigeelpoeder, zalmolie, algenpoeder, spoorelementen en vitaminen. Alle vaste ingrediënten zijn gemalen tot meel. Daardoor wordt de biologische beschikbaarheid van de natuurlijke producten, het mengen en de vitale stof door een koude drukpers techniek optimaal verbeterd.
Additieven:
vitamine A (10.500 IE/kg), vitamine D3 (1050 IE/kg), vitamine E (200 mg/kg), vitamine B1 (3,5 mg/kg), vitamine B2 (7 mg/kg), vitamine B6 (4,2 mg/kg), vitamine B12 (42 mcg/kg), biotine (210 mcg/kg), foliumzuur (0,35 mg/kg), niacine (21 mg/kg), vitamine C (140 mg/kg), panthotheenzuur (7 mg/kg), choline-chloride (1050 mg/kg), ijzer (200 mg/kg), cobalt (1 mg/kg), mangaan (48 mg/kg), seleen (0,25 mg/kg), koper (10 mg/kg), zink (65 mg/kg), jodium (1,6 mg/kg)
Analytische bestanddelen:
natrium 0.39 %
ruw vet 10.5 %
calcium 1.3 %
kalium 0.69 %
ruwe vezel 3.3 %
magnesium 0.18 %
vocht 11.0 %
fosfor 1.0 %
ruwe as 7.0 %
ruw eiwit 25%
Ziezo, hopelijk kunnen jullie mij wat advies geven.
Oja, weet iemand ook of het kwaad kan dat er koper in de voeding zit?